Bart Sterk

 Profiel trainer Bart Sterk

Foto_Bart_Sterk.png


De achtergrond van Bart Sterk (1955) is werktuigbouwkunde (WTB) en
marketing (NIMA). De eigen sales-carrière als totaal beslaat drie decennia commercieel technisch bij diverse metaal gerelateerde bedrijven.
Zijn leidinggevende carrière omvat 22 jaar, binnen een internationaal
handelshuis, scheepsvoortstuwing en toeleverancier voor MRO.
Bart geeft groep(sales)trainingen die de gedragshouding en de aanpassing daarvan als vertrekpunt hebben. Daarnaast is Bart gespecialiseerd in 1-op-1 coaching van sales en salesmanagement op communicatief en vakinhoudelijk vlak. Dit kan in navolging van een training of los staand. Bart is aangesloten bij de Speakers Academy en geeft derhalve lezingen en spreekbeurten. Tevens kan hij worden ingehuurd voor brainstormsessies en awareness-meetings.

Waarom
Een training geeft de deelnemer extra kennisbagage ter verbetering/aanvulling op de eigen werkactiviteit. Het nieuw aangeleerde ligt echter vaak buiten de comfortzone. Dit vraagt extra inspanning bij implementatie. Daarnaast is het voor sommigen lastig het kennen om te zetten in kunnen. Ook kan het zijn, dat iemand door een bepaalde gedragshouding, moeite heeft met (zakelijk/commercieel) communiceren. Een externe coach kan dan persoonlijke directe ondersteuning bieden binnen dit traject.

Doelgroep
Sales medewerkers (starters en gevorderden) binnen (technisch) commerciële
bedrijven zowel intern als extern.
•    Vakinhoudelijke specialisten met klantcontact, zoals Engineers, projectleiders,
     productmanagers en architecten.
•    Installatie- en servicemonteurs met klantcontact.
•    Salesmanager, startend en gevorderden

Aanpak
Een gemiddeld traject omvat een intakegesprek en drie dagdelen, waarbij analyse, plan van aanpak, de coaching en bijsturing de onderdelen zijn, gevolgd door eindevaluatie. Het coachen in het veld is bij een buitendienstfunctie een wezenlijk onderdeel.

Karakterschets
Bart is sterk analytisch, conceptueel denkend, enthousiast, didactisch en pragmatisch. Een empatische coach en trainer met oog voor de persoon, echter wel gericht op het gewenste resultaat. Humor is voor Bart een belangrijk levensaspect, geeft hem de nodige relativering.